Vaarbewijs 2 | Wij Helpen Je Slagen! Tips & Info

Vaarbewijs 2

Heb je een baan waarbij je vaker op het water moet? Zorg ervoor dat je jouw vaarbewijs haalt, want varen zonder vaarbewijs zorgt voor een fikse boete. Het vaarbewijs is handig en nodig, want het leert jou heel veel. Je komt te weten over de veiligheid, maar ook hoe je moet handelen in tijd van nood of gevaar. Je komt ook te weten over bepaalde onderdelen die van belang zijn tijdens het varen en waarop je moet letten. Eenmaal je vaarbewijs 2 examen behaalt dan kun je er levenslang mee.

Varen met vaarbewijs 2

Met het klein vaarbewijs 2 kun je varen in alle binnenwateren en ook grotere wateren zoals grote meren, kustwateren en zee.

Verschil vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2

De reglementen die je leert op klein vaarbewijs 1 en 2 verschillen van elkaar. Op vaarbewijs 2 leer je het scheepvaartreglement Westerschelde kennen, dit is anders dan de binnenvaart en het Rijnvaartpolitiereglement die je leert tijdens vaarbewijs 1. Voor het vaarbewijs 2 halen ga je iets verder in het water dus de weerkunde en betonning die je hier leert is uitgebreider dan bij vaarbewijs 1.

Je leert verder alles over het navigeren. Ook de getijden moet je kennen, want je mag niet zomaar aan water varen. Je leert werken met een plotter en kaartpasser. Je maakt peilingen om de afstanden en posities te bepalen.

Voordeel van vaarbewijs 2 online oefenen

Online jouw theorie cursus volgen is heel handig. De reden waarom dit voordelig is, omdat je altijd de nieuwste onderwerpen kunt krijgen. Als je de nieuwe opdrachten oefent behaal je jouw vaarbewijs examen zeker, want de vragen die op het examen zullen komen zie je op het examen. Terwijl als je vanuit een boek zou leren is dit moeilijk. Want een boek wordt na jaren pas vervangen terwijl de website elk uur update wordt.

De oefeningen zijn examengericht en voldoet aan de laatste exameneisen van het CBR. Om je vaarbewijs 2 cursus te kunnen halen ga je 50 uren ongeveer moeten studeren. Zo een cursus duurt 6 maanden, daarna kun je het verlengen. Online de cursus volgen is handig, want je kunt het op alle computers, tablets en smartphones volgen.

Punten vaarbewijs

Met het vaarbewijs kun je in totaal 50 punten halen. Als je wilt slagen dan moet je 35 punten om direct te slagen. Je krijgt 23 multiple choice vragen en 4 open vragen aan het eind. Verder krijg je ook nog een kaart waarin je moet intekenen waarna er gevraagd wordt. Deze kun je daarna inleveren. Voor de vragen, het uitzetten van de koersen behaal je 12 punten.

Vaarbewijs lijkt iets moeilijker, maar dat is hij niet. Zolang je de theorie goed begrijpt lukt het zeker. Als je online je cursus gaat volgen zorg ervoor dat je bewegende animaties neemt, want dat kun je makkelijk een aantal keren herhalen. Als je vaarbewijs 1 hebt gehaald heb je de theorie van vaarbewijs 1 niet meer nodig bij vaarbewijs 2. Het enige wat dezelfde blijft zijn de vaarregels.